Hosszabbítsd meg a nyarat! Készíts nyáridéző illatos töltött padlizsánt!

Hozzávalók (4 főre):

  • 2 padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika kockára vágva
  • 1 paradicsom kockára vágva
  • 5-6 db gomba szintén felkockázva
  • kevés növényi tejszín
  • 1 egész tojás
  • bors
  • római kömény
  • koriander
  • curry
  • reszelt sajt (lehet növényi is)
elkészítési idő
elkészítési idő:
20 perc+30 perc sütés
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • A padlizsánokat alaposan megmossuk, levágjuk a zöld szárvéget és hosszában kettévágjuk.
  • Vigyázva nehogy megsértsük a héját, kikaparjuk a belsejét, majd összevágjuk.
  • Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát, összevágott padlizsánt és a zöldségeket. Jól átpirítjuk és fűszerezzük.
  • 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.
  • Az összeállított keveréket a padlizsánokba töltjük, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Letakarva, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk.
  • Majd levesszük róla a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Jó étvágyat!