Kívül ropogós, belül puha és rugalmas. Készíts gluténmentes magos kenyeret!
Hozzávalók:
- 150 g zabpehelyliszt
- 150 g barna rizsliszt
- 150 g kölesliszt
- 2 ek útifűmaghéj
- 2 ek őrölt lenmag
- 2 ek napraforgómag
- 1 tk só
- 1 cs porélesztő
- 500 ml langyos víz


elkészítési idő:
10 perc+60 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- A sütőt kapcsoljuk be 50 fokra. Ebben fogjuk keleszteni.
- A száraz hozzávalókat (liszteket, magokat, sót és az élesztőt) keverjük össze.
- Öntsük hozzá a langyos vizet, és jól dolgozzuk át.
- Amikor a tészta összeáll, adjuk hozzá az étolajat és dagasszuk néhány percig.
- A kidagasztott tésztát tegyük át egy kerek sütőformába vagy formáljunk belőle két rudat és süssük bagettformában.
- Tegyük a langyos, 50 fokra előmelegített sütőbe és ezen a hőmérsékleten kelesszük 15 percig. 15 perc után emeljük a hőmérsékletet 200 fokra és süssük a kenyeret további 50 percig. Ha kopogtatásra kongó hangot hallat, elkészült a kenyér.
- A sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, hogy megpuhuljon a kérge, takarjuk le egy konyharuhával.
Jó étvágyat!