Kívül ropogós, belül puha és rugalmas. Készíts gluténmentes magos kenyeret!

Hozzávalók:

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 150 g barna rizsliszt
  • 150 g kölesliszt
  • 2 ek útifűmaghéj
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 2 ek napraforgómag
  • 1 tk só
  • 1 cs porélesztő
  • 500 ml langyos víz
elkészítési idő
elkészítési idő:
10 perc+60 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • A sütőt kapcsoljuk be 50 fokra. Ebben fogjuk keleszteni.
  • A száraz hozzávalókat (liszteket, magokat, sót és az élesztőt) keverjük össze.
  • Öntsük hozzá a langyos vizet, és jól dolgozzuk át.
  • Amikor a tészta összeáll, adjuk hozzá az étolajat és dagasszuk néhány percig.
  • A kidagasztott tésztát tegyük át egy kerek sütőformába vagy formáljunk belőle két rudat és süssük bagettformában.
  • Tegyük a langyos, 50 fokra előmelegített sütőbe és ezen a hőmérsékleten kelesszük 15 percig. 15 perc után emeljük a hőmérsékletet 200 fokra és süssük a kenyeret további 50 percig. Ha kopogtatásra kongó hangot hallat, elkészült a kenyér.
  • A sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, hogy megpuhuljon a kérge, takarjuk le egy konyharuhával.

Jó étvágyat!