Az eredetileg holland, de amerikaiként népszerűvé vált káposztasaláta sültekhez, hamburgerbe vagy önállóan is csábító.
Hozzávalók (4 főre):
- 1/2 fej lilakáposzta
- 1 fej lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 zöldalma (piros is lehet)
- néhány szál petrezselyemzöld
- 2 ek növényi joghurt (eredetileg majonéz)
- 2 tk mustár
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek citromlé
- 1/2 tk tisztasó
- bors
- esetleg pirított napraforgó- vagy fenyőmag


elkészítési idő:
20 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- A káposztát lereszeljük, vagy a lilahagymával együtt nagyon vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát és az almát is vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb tálban az apróra vágott petrezselyemmel együtt összekeverjük.
- Elkészítjük az öntetet: a joghurtot, a mustárt, az olívaolajat és a citromlevet jól elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- Az öntetet a zöldségekhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A coleslaw-t előre is elkészíthetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
- A tetejét pirított magvakkal szórhatjuk.
- Jól illik sültekhez, vagy fasírthoz.
Jó étvágyat!
Az eredetileg majonézes saláta citromos, olívaolajos öntettel is elkészíthető. A lilakáposzta és a lilahagyma a magas MSM tartalmú zöldségek közé tartozik. Az MSM megdöbbentő hatásairól itt olvashatsz.
Főként a csípős, erősen aromás zöldségek tartalmaznak sok MSM-et. Fontos tudni, hogy csak nyersen! Főzés, sütés és tartósítás során sajnos elvész ez a tulajdonságuk.