Ez a bounty nem tartalmaz tejet és cukrot sem, mégis finomabb, mint az eredeti.

Hozzávalók (kb. 40 db):

  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg eritrit vagy 1/2 tk stevia
  • 90-95 g kókusztejszín/kókuszkrém
  • 1 tk vanília kivonat (elhagyható)
  • 20 dkg cukormentes étcsoki
  • 1 ek kókuszzsír
elkészítési idő
elkészítési idő:
30 perc+hűtés
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • A kókuszreszeléket aprítógépben aprítsd finomabbra. Ha nem zavar a darabossága, ezt elhagyhatod.
  • Add hozzá az édesítőt, a vanília aromát és keverd el. Öntsd rá a kókuszkrémet és gyúrd össze.
  • Kis rudakat, vagy akár golyókat is formázhatsz a masszából, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Hagyd dermedni kb. 1 óráig a fagyasztóban.
  • A csokit a kókuszzsírral gőz fölött olvaszd meg, és forgasd meg benne a megkeményedett rudakat.
  • Tedd hűtőbe, míg a csoki megdermed. (Az előzetes fagyasztás miatt ez hamar be fog következni.)
Tipp:

A tetejét úgy tudod borzasra kialakítani, hogy egy pálcával megérintgeted a tetejét, amíg lágy a csoki. Ha megkímélnéd magad ettől a macerától, akkor kevés kókuszreszelékkel is szórhatod, mintha havas lenne. Persze simán, csokisan is ellenállhatatlan lesz. Hiába áll el sokáig, garantáltan lejárati idő előtt el fog fogyni!

Jó étvágyat!