Az eredetileg holland, de amerikaiként népszerűvé vált káposztasaláta sültekhez, hamburgerbe vagy önállóan is csábító.

Hozzávalók (4 főre):

  • 1/2 fej lilakáposzta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 zöldalma (piros is lehet)
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • 2 ek növényi joghurt (eredetileg majonéz)
  • 2 tk mustár
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 tk tisztasó
  • bors
  • esetleg pirított napraforgó- vagy fenyőmag
elkészítési idő
elkészítési idő:
20 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • A káposztát lereszeljük, vagy a lilahagymával együtt nagyon vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát és az almát is vékony csíkokra vágjuk. Egy nagyobb tálban az apróra vágott petrezselyemmel együtt összekeverjük.
  • Elkészítjük az öntetet: a joghurtot, a mustárt, az olívaolajat és a citromlevet jól elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Az öntetet a zöldségekhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A coleslaw-t előre is elkészíthetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • A tetejét pirított magvakkal szórhatjuk.
  • Jól illik sültekhez, vagy fasírthoz.

Jó étvágyat!

Az eredetileg majonézes saláta citromos, olívaolajos öntettel is elkészíthető. A lilakáposzta és a lilahagyma a magas MSM tartalmú zöldségek közé tartozik. Az MSM megdöbbentő hatásairól itt olvashatsz.

Főként a csípős, erősen aromás zöldségek tartalmaznak sok MSM-et. Fontos tudni, hogy csak nyersen! Főzés, sütés és tartósítás során sajnos elvész ez a tulajdonságuk.

Az Értünk készítmény MSM mellett szőlőmag-kivonatot, heszperidin komplexet és C-vitamint is tartalmaz.