Gyógyító erőleves a legyengült szervezet megerősítésére

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke aprólék (lehet szárny, nyak de comb is mehet bele)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 1/4 zeller gumó
  • 1,5 ek só
  • 10 szem feketebors
  • 2-3 szem szegfűbors
elkészítési idő
elkészítési idő:
6 óra
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes

Elkészítés:

Egy fazékba rakjuk bele a csirke darabokat. Öntsük fel vízzel (a legjobb ha tisztított vizet használunk), adjunk hozzá sót, egész borsot, szegfűborsot és tegyük fel főni. Miután felforrt, szűrővel szedjük le a tetejére gyűlt habot. Hagyjuk lassú tűzön, gyöngyözve főni legalább 5 órán keresztül, hogy a csontokból jól ki tudjanak oldódni az immunerősítő aminosavak! Ekkor tegyük bele a zöldségeket. A hagymát megpucolva, egészben, a többit hámozva, darabolva. Főzzük tovább, míg a zöldségek is megpuhulnak. Szűrjük le, és tegyük bele a megfőtt zöldségeket, a csontról lefejtett húst. Levesbetétnek apró tésztát főzhetünk hozzá.

Jó étvágyat!

Miért együnk erőlevest?

Az erőleves rendkívül gazdag immunerősítő aminosavakban és olyan ásványi anyagokban, amelyek a csontokból főnek ki. Ezekhez az értékes anyagokhoz csak ily módon juthat a szervezetünk, mert csontot ugye nem szoktunk enni. 🙂 Elkészítési ideje ugyan hosszú, de nem sok munkával jár. Érdemes akár többet is készíteni belőle, és a maradék levest lefagyasztani. Az egész család egészségét szolgálja!