Gyógyító erőleves a legyengült szervezet megerősítésére
Hozzávalók:
- 1 kg csirke aprólék (lehet szárny, nyak de comb is mehet bele)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1/4 zeller gumó
- 1,5 ek só
- 10 szem feketebors
- 2-3 szem szegfűbors
elkészítési idő:
6 óra
fogyókúrás
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Elkészítés:
Egy fazékba rakjuk bele a csirke darabokat. Öntsük fel vízzel (a legjobb ha tisztított vizet használunk), adjunk hozzá sót, egész borsot, szegfűborsot és tegyük fel főni. Miután felforrt, szűrővel szedjük le a tetejére gyűlt habot. Hagyjuk lassú tűzön, gyöngyözve főni legalább 5 órán keresztül, hogy a csontokból jól ki tudjanak oldódni az immunerősítő aminosavak! Ekkor tegyük bele a zöldségeket. A hagymát megpucolva, egészben, a többit hámozva, darabolva. Főzzük tovább, míg a zöldségek is megpuhulnak. Szűrjük le, és tegyük bele a megfőtt zöldségeket, a csontról lefejtett húst. Levesbetétnek apró tésztát főzhetünk hozzá.
Jó étvágyat!
Miért együnk erőlevest?
Az erőleves rendkívül gazdag immunerősítő aminosavakban és olyan ásványi anyagokban, amelyek a csontokból főnek ki. Ezekhez az értékes anyagokhoz csak ily módon juthat a szervezetünk, mert csontot ugye nem szoktunk enni. 🙂 Elkészítési ideje ugyan hosszú, de nem sok munkával jár. Érdemes akár többet is készíteni belőle, és a maradék levest lefagyasztani. Az egész család egészségét szolgálja!