Készíts színes grillnyársakat az egész család örömére!

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 6-8 szem csiperke gomba
  • 40-50 dkg sertés tarja vagy csirkemell

A pácoláshoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • fél deci sör
  • 1/4 teáskanál só
  • kevés őrölt bors
  • 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
  • egy kis hagyma fele apróra vágva
  • kevés pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
elkészítési idő
elkészítési idő:
40 perc + pácolás
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes

Elkészítés:

  • Tedd egy tálba a páchoz a hozzávalókat, majd keverd össze. A sört csak a végén, lassan öntsd hozzá, mert habzani fog. Alaposan keverd el újra, és tedd bele a kb. 3 cm-es kockákra vágott húst. Letakarva egy éjszakára, de legalább 1 órára tedd a hűtőbe.
  • Készítsd elő a grillt a sütésre.
  • Vágd a zöldségeket és a gombát a húskockákkal megegyező nagyságúra.
  • A pácból kiemelt húskockákat csepegtesd le és a zöldségekkel és gombával váltakozva húzd fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra.
  • A grillen többször forgatva kb. 10-15 percig süsd.

Jó étvágyat!

Tipp: Rossz idő esetén serpenyőben is süthető