Készíts színes grillnyársakat az egész család örömére!
Hozzávalók:
- 1 db cukkini
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 6-8 szem csiperke gomba
- 40-50 dkg sertés tarja vagy csirkemell
A pácoláshoz:
- 2 evőkanál olaj
- fél deci sör
- 1/4 teáskanál só
- kevés őrölt bors
- 1 gerezd szétnyomott fokhagyma
- egy kis hagyma fele apróra vágva
- kevés pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény


elkészítési idő:
40 perc + pácolás

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes
Elkészítés:
- Tedd egy tálba a páchoz a hozzávalókat, majd keverd össze. A sört csak a végén, lassan öntsd hozzá, mert habzani fog. Alaposan keverd el újra, és tedd bele a kb. 3 cm-es kockákra vágott húst. Letakarva egy éjszakára, de legalább 1 órára tedd a hűtőbe.
- Készítsd elő a grillt a sütésre.
- Vágd a zöldségeket és a gombát a húskockákkal megegyező nagyságúra.
- A pácból kiemelt húskockákat csepegtesd le és a zöldségekkel és gombával váltakozva húzd fém sasliknyársakra vagy előzőleg beáztatott fapálcikákra.
- A grillen többször forgatva kb. 10-15 percig süsd.
Jó étvágyat!
Tipp: Rossz idő esetén serpenyőben is süthető