Glutén- és tojásmentes gyors fasírt szuper egészséges hozzávalókkal.
Hozzávalók:
- 10 dkg quinoa (szárazon mérve)
- 1 db (150 g) tonhal konzerv lecsöpögtetve
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál chiamag
- 2 evőkanál barna rizsliszt
- tisztasó
- bors
- esetleg pirospaprika, oregánó, petrezselyem


elkészítési idő:
20 perc + 15 perc sütés

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes
Elkészítés:
- A quinoát egy szűrőben alaposan mossuk át. Így eltávolítjuk a szemeket borító keserűanyagot. Kétszeres mennyiségű vízben 1/2 tk sóval főzzük készre.
- A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a fokhagymát is, és reszeljük le. (használhatunk aprítógépet is)
- A kihűlt quinoát, az összetört halhússal és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Hagyjuk állni 5 percet.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Tiszta kézzel formázzunk kis golyókat vagy lapos korongokat a masszából, és helyezzük őket a sütőpapírra.
- 200 °C-on légkeveréssel süssük aranybarnára. (kb. 15 perc)
Citromos, olívaolajos saláta vagy párolt zöldség illik hozzá.
Miért egyél quinoa-t?
- mert lenyűgöző a fehérje tartalma, ami vegán étrendnél különösen hasznos.
- mert lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így a fogyni vágyóknak sem kell aggódniuk.
- mert gluténmentes.
- mert kiváló B-vitamin forrás, ami az idegrendszer normál működéséhez elengedhetetlen.
Jó étvágyat!