Glutén- és tojásmentes gyors fasírt szuper egészséges hozzávalókkal.

Hozzávalók:

  • 10 dkg quinoa (szárazon mérve)
  • 1 db (150 g) tonhal konzerv lecsöpögtetve
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál barna rizsliszt
  • tisztasó
  • bors
  • esetleg pirospaprika, oregánó, petrezselyem
elkészítési idő
elkészítési idő:
20 perc + 15 perc sütés
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes

Elkészítés:

  • A quinoát egy szűrőben alaposan mossuk át. Így eltávolítjuk a szemeket borító keserűanyagot. Kétszeres mennyiségű vízben 1/2 tk sóval főzzük készre.
  • A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a fokhagymát is, és reszeljük le. (használhatunk aprítógépet is)
  • A kihűlt quinoát, az összetört halhússal és a többi hozzávalóval jól összekeverjük. Hagyjuk állni 5 percet.
  • Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Tiszta kézzel formázzunk kis golyókat vagy lapos korongokat a masszából, és helyezzük őket a sütőpapírra.
  • 200 °C-on légkeveréssel süssük aranybarnára. (kb. 15 perc)

Citromos, olívaolajos saláta vagy párolt zöldség illik hozzá.

Miért egyél quinoa-t?
  • mert lenyűgöző a fehérje tartalma, ami vegán étrendnél különösen hasznos.
  • mert lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így a fogyni vágyóknak sem kell aggódniuk.
  • mert gluténmentes.
  • mert kiváló B-vitamin forrás, ami az idegrendszer normál működéséhez elengedhetetlen.

Jó étvágyat!