Az olasz nudli, sósan, spenóttal. Próbáld ki gnocchi receptünket!

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 12 dkg sima liszt
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 50 dkg friss spenótlevél
  • 5 dl zabtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 vöröshagyma
  • tiszta só, bors, szerecsendió
elkészítési idő
elkészítési idő:
60 perc
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

A gnocchi (ejtsd nyokki) tésztája:

  • A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, ha kész még melegen áttörjük.
  • Hagyjuk kicsit hűlni, de a még langyos krumplihoz aduk hozzá a tojásokat, egy kávéskanál tiszta sót, és szitáljuk bele a liszteket is.
  • Dolgozzuk jól össze a tésztát, majd lisztezett gyúródeszkán kisebb cipókat válasszunk le belőle.
  • A cipókat kb. 1 cm átmérőjű rudakká sodorjuk. A rudakat éles késsel daraboljuk fel kb. 1 cm-es darabokra.
  • Forrásban lévő sós vízben, 4-5 részletben, 2-3 perc alatt megfőzzük őket, majd félre tesszük amíg a szószunk is elkészül.

A spenót elkészítése:

  • A spenótleveleket megmossuk, és a szárukat eltávolítjuk.
  • A hagymát apróra vágjuk, olíva olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a spenótleveleket és meghintjük tiszta sóval.
  • Ha a levelek összefonnyadtak felöntjük a zabtejszínnel, belezúzzuk a fokhagymákat, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
  • A kukoricakeményítőt felöntjük egy deci hideg vízzel, elkeverjük és besűrítjük vele a spenótos szószt.
  • Ha kész a szósz, beletesszük a gnocchit, összeforgatjuk és frissen tálaljuk.

Jó étvágyat!