Az olasz nudli, sósan, spenóttal. Próbáld ki gnocchi receptünket!
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kg burgonya
- 2 db tojás
- 12 dkg sima liszt
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 50 dkg friss spenótlevél
- 5 dl zabtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 vöröshagyma
- tiszta só, bors, szerecsendió


elkészítési idő:
60 perc

vegetáriánus
Elkészítés:
A gnocchi (ejtsd nyokki) tésztája:
- A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, ha kész még melegen áttörjük.
- Hagyjuk kicsit hűlni, de a még langyos krumplihoz aduk hozzá a tojásokat, egy kávéskanál tiszta sót, és szitáljuk bele a liszteket is.
- Dolgozzuk jól össze a tésztát, majd lisztezett gyúródeszkán kisebb cipókat válasszunk le belőle.
- A cipókat kb. 1 cm átmérőjű rudakká sodorjuk. A rudakat éles késsel daraboljuk fel kb. 1 cm-es darabokra.
- Forrásban lévő sós vízben, 4-5 részletben, 2-3 perc alatt megfőzzük őket, majd félre tesszük amíg a szószunk is elkészül.
A spenót elkészítése:
- A spenótleveleket megmossuk, és a szárukat eltávolítjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, olíva olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a spenótleveleket és meghintjük tiszta sóval.
- Ha a levelek összefonnyadtak felöntjük a zabtejszínnel, belezúzzuk a fokhagymákat, ízesítjük borssal, szerecsendióval.
- A kukoricakeményítőt felöntjük egy deci hideg vízzel, elkeverjük és besűrítjük vele a spenótos szószt.
- Ha kész a szósz, beletesszük a gnocchit, összeforgatjuk és frissen tálaljuk.
Jó étvágyat!