A legfinomabb, és leggyorsabb mézeskalács, ami sokáig puha marad.

Hozzávalók (kb. 60 db):

  • 36 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj vagy zsír
  • 1.5 tk szódabikarbóna
  • 1 ek mézeskalácsfűszer (vagy fahéj+szegfűszeg)
  • 2 db tojás
  • 2 ek virágméz
Díszítéshez:
  • 1 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
elkészítési idő
elkészítési idő:
40 perc
tejmentes
tejmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • Az összetevőket rakd  egy tálba, gyúrd össze, és pihentetés nélkül azonnal nyújthatod, szaggathatod.
  • Díszítheted sütés előtt magvakkal. Ilyenkor kend a kalácsok tetejét tojással, hogy a magok rátapadjanak.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokon 5-10 percig süsd. Figyelni kell, nagyon hamar elkészül! Ha mogyoróbarna, akkor lesz jó!
  • Ha kihült,  cukormázzal díszítsd.
  • Lehet, hogy egy adag nem is lesz elég belőle.

Jó étvágyat!