A legfinomabb, és leggyorsabb mézeskalács, ami sokáig puha marad.
Hozzávalók (kb. 60 db):
- 36 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 3 dkg vaj vagy zsír
- 1.5 tk szódabikarbóna
- 1 ek mézeskalácsfűszer (vagy fahéj+szegfűszeg)
- 2 db tojás
- 2 ek virágméz
Díszítéshez:
- 1 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
elkészítési idő:
40 perc
tejmentes
vegetáriánus
Elkészítés:
- Az összetevőket rakd egy tálba, gyúrd össze, és pihentetés nélkül azonnal nyújthatod, szaggathatod.
- Díszítheted sütés előtt magvakkal. Ilyenkor kend a kalácsok tetejét tojással, hogy a magok rátapadjanak.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokon 5-10 percig süsd. Figyelni kell, nagyon hamar elkészül! Ha mogyoróbarna, akkor lesz jó!
- Ha kihült, cukormázzal díszítsd.
- Lehet, hogy egy adag nem is lesz elég belőle.
Jó étvágyat!