Szaftosan puha citromos-áfonyás muffin. Készítsd el uzsonnára, vagy tízóraira!

Hozzávalók (12 db):

  • 35 dkg liszt (gluténmentesen: 25 dkg rizsliszt+10 dkg hajdinaliszt)
  • 20 dkg cukor (vagy 1 kiskanál sztévia)
  • 20 dkg fekete áfonya
  • 1 pohár joghurt (lehet növényi is)
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 tojás
  • 1 bio citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
elkészítési idő
elkészítési idő:
10 perc+25 perc sütés
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • Gépi habverővel keverd el a tojásokat a cukorral, a vaníliáscukorral, a citrom reszelt héjával és 2 ek citromlével.
  • Add hozzá az olajat és a joghurtot.
  • Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
  • Forgasd össze a száraz hozzávalókat a nedvessel. Dolgozd csomómentesre.
  • Add hozzá a masszához az áfonyát, és óvatosan keverd össze.
  • Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. (Ha szilikonformád van, nem kell bele papír.)
  • Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára.

Jó étvágyat!

Miért egyél fekete áfonyát?

  • Az áfonya nagyon jó C-vitamin és K-vitamin forrás, valamint antioxidánsokban is igen gazdag.
  • Hozzájárul a hajszálerek épségének megőrzéséhez, így elősegítheti a szem és a végtagok vérellátását.
  • Segíti szemünket a fényhez és sötéthez alkalmazkodni.
  • Sportolóknak is ajánlott, mivel felgyorsítja az izmok edzés utáni regenerálódását.