Szaftosan puha citromos-áfonyás muffin. Készítsd el uzsonnára, vagy tízóraira!
Hozzávalók (12 db):
- 35 dkg liszt (gluténmentesen: 25 dkg rizsliszt+10 dkg hajdinaliszt)
- 20 dkg cukor (vagy 1 kiskanál sztévia)
- 20 dkg fekete áfonya
- 1 pohár joghurt (lehet növényi is)
- 6 evőkanál olaj
- 3 tojás
- 1 bio citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
elkészítési idő:
10 perc+25 perc sütés
fogyókúrás
gluténmentes
tejmentes
vegetáriánus
Elkészítés:
- Gépi habverővel keverd el a tojásokat a cukorral, a vaníliáscukorral, a citrom reszelt héjával és 2 ek citromlével.
- Add hozzá az olajat és a joghurtot.
- Egy másik tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
- Forgasd össze a száraz hozzávalókat a nedvessel. Dolgozd csomómentesre.
- Add hozzá a masszához az áfonyát, és óvatosan keverd össze.
- Töltsd háromnegyedig a papírkapszlikkal bélelt formákat. (Ha szilikonformád van, nem kell bele papír.)
- Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára.
Jó étvágyat!
Miért egyél fekete áfonyát?
- Az áfonya nagyon jó C-vitamin és K-vitamin forrás, valamint antioxidánsokban is igen gazdag.
- Hozzájárul a hajszálerek épségének megőrzéséhez, így elősegítheti a szem és a végtagok vérellátását.
- Segíti szemünket a fényhez és sötéthez alkalmazkodni.
- Sportolóknak is ajánlott, mivel felgyorsítja az izmok edzés utáni regenerálódását.