Zamatos méregtelenítő fogás a betegség utáni gyors felépüléshez

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 bögre zöld mungóbab
  • 1 bögre basmati rizs
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustármag
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál tisztasó
  • 5 bögre zöldség alaplé vagy víz
kalória tartalom
kalória:
315 kcal/adag
elkészítési idő
elkészítési idő:
40 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

Mosd meg a mungóbabot és a rizst. Egy edényben melegíts kókuszolajat és tedd bele a mustármagot. Húzd félre a tűzről és hagyd kipattogni, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és gyorsan öntsd rá a rizst. Keverd hozzá a római köményt, a gyömbért és a kurkumát, majd öntsd bele a mungóbabot és ezzel is forgasd össze. Ezután öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Forrald fedő nélkül 5 percig, ezt követően kis lángon párold fedő alatt 15-20 percig. Időnként keverd meg és ellenőrizd, hogy kell-e pótolni vizet.

Jó étvágyat!

Miért együnk mungóbabot?

  • Szabályozza a vércukorszintet.
  • Csökkenti a koleszterinszintet.
  • Szabályozza a vérnyomást.
  • Segít elkerülni a szívbetegségeket.
  • Erősíti a csontokat.
  • Serkenti a növekedést.
  • Erősíti az immunrendszert.

További érdekességeket itt olvashatsz a mungóbabról.