Zamatos méregtelenítő fogás a betegség utáni gyors felépüléshez
Hozzávalók (4 főre):
- 1 bögre zöld mungóbab
- 1 bögre basmati rizs
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustármag
- 1 teáskanál római kömény
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál tisztasó
- 5 bögre zöldség alaplé vagy víz


kalória:
315 kcal/adag

elkészítési idő:
40 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
Mosd meg a mungóbabot és a rizst. Egy edényben melegíts kókuszolajat és tedd bele a mustármagot. Húzd félre a tűzről és hagyd kipattogni, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és gyorsan öntsd rá a rizst. Keverd hozzá a római köményt, a gyömbért és a kurkumát, majd öntsd bele a mungóbabot és ezzel is forgasd össze. Ezután öntsd fel az alaplével vagy vízzel. Forrald fedő nélkül 5 percig, ezt követően kis lángon párold fedő alatt 15-20 percig. Időnként keverd meg és ellenőrizd, hogy kell-e pótolni vizet.
Jó étvágyat!
Miért együnk mungóbabot?
- Szabályozza a vércukorszintet.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
- Szabályozza a vérnyomást.
- Segít elkerülni a szívbetegségeket.
- Erősíti a csontokat.
- Serkenti a növekedést.
- Erősíti az immunrendszert.
További érdekességeket itt olvashatsz a mungóbabról.