Selymes borsókrémleves mentával – hidegen és melegen egyaránt finom

Hozzávalók (4 főre):

  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 póréhagyma
  • 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín
  • 3 evőkanál aprított menta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
kalória tartalom
kalória:
300 kcal
elkészítési idő
elkészítési idő:
25 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • Kevés olívaolajon süsd üvegesre a póréhagymát.
  • Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és keverd el.
  • Ha már érzed a fokhagyma illatát, add hozzá a borsót, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy liter vízzel.
  • Kis lángon főzd körülbelül tíz percig.
  • Ha a borsó puha, rakd hozzá a mentaleveleket, és botmixerrel pépesítsd.
  • Tedd vissza a tűzre, és kevergetve öntsd hozzá a tejszínt, majd melegítsd a levest forráspontig.

Díszítés:

  • A tetejét tejszínnel vagy joghurttal ill. friss mentalevelekkel díszítheted.
  • Húsimádók pirított bacont is szórhatnak rá.

Jó étvágyat!