Selymes borsókrémleves mentával – hidegen és melegen egyaránt finom
Hozzávalók (4 főre):
- 40 dkg zöldborsó
- 1 póréhagyma
- 2 dl főzőtejszín/növényi tejszín
- 3 evőkanál aprított menta
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj


kalória:
300 kcal

elkészítési idő:
25 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- Kevés olívaolajon süsd üvegesre a póréhagymát.
- Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és keverd el.
- Ha már érzed a fokhagyma illatát, add hozzá a borsót, sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel egy liter vízzel.
- Kis lángon főzd körülbelül tíz percig.
- Ha a borsó puha, rakd hozzá a mentaleveleket, és botmixerrel pépesítsd.
- Tedd vissza a tűzre, és kevergetve öntsd hozzá a tejszínt, majd melegítsd a levest forráspontig.
Díszítés:
- A tetejét tejszínnel vagy joghurttal ill. friss mentalevelekkel díszítheted.
- Húsimádók pirított bacont is szórhatnak rá.
Jó étvágyat!