Egészséges, finom és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók (12 db):
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg darált mák
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna
- 5 evőkanál méz (vagy 1/2 kk stevia)
- 2 db tojás
- 0,75 dl olíva olaj
- 2 dl rizstej
- 10 dkg magozott meggy
elkészítési idő:
10 perc + 25 perc sütés
fogyókúrás
tejmentes
vegetáriánus
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a lisztet a darált mákkal és a szódabikarbónával.
- Egy másik tálban a tojást, a mézet, az olajat és a rizstejet.
- Végül összekeverjük a nedves és száraz hozzávalókat.
- Papírkapszlival bélelt muffinformákba kanalazzuk.
- Mindegyik muffinba 3-4 szem meggyet nyomkodunk. Így minden muffinban ugyanannyi meggy lesz.
- Előmelegített, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt süssük készre. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk tűpróbát, hogy a közepe is átsült-e.
Jó étvágyat!