Egészséges, finom és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók (12 db):

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 1,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 evőkanál méz (vagy 1/2 kk stevia)
  • 2 db tojás
  • 0,75 dl olíva olaj
  • 2 dl rizstej
  • 10 dkg magozott meggy
elkészítési idő
elkészítési idő:
10 perc + 25 perc sütés
fogyókúrás
fogyókúrás
tejmentes
tejmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • Egy tálban összekeverjük a lisztet a darált mákkal és a szódabikarbónával.
  • Egy másik tálban a tojást, a mézet, az olajat és a rizstejet.
  • Végül összekeverjük a nedves és száraz hozzávalókat.
  • Papírkapszlival bélelt muffinformákba kanalazzuk.
  • Mindegyik muffinba 3-4 szem meggyet nyomkodunk. Így minden muffinban ugyanannyi meggy lesz.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt süssük készre. Mielőtt kivesszük a sütőből végezzünk tűpróbát, hogy a közepe is átsült-e.

Jó étvágyat!