Gyorsan elkészíthető könnyű, hűvös desszert sütés nélkül
Hozzávalók:
- 25 dkg meggy vagy más gyümölcs (friss vagy fagyasztott is lehet)
- 20 dkg natúr joghurt
- 3 evőkanál méz vagy 1 késhegynyi stévia
- 35 dkg tejszín
- 5 dkg olvasztott zselatin
- 1 kiskanál citromlé
- 10 db meggy a díszítéshez
- piskótalap (lehet kakaós is)
- csokiforgács esetleg tejszínhab


elkészítési idő:
20 perc

fogyókúrás

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- A meggyet (vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcsöt, pl. epret, cseresznyét…) darabosra turmixolunk.
- Elkeverjük a natúr joghurttal, a mézzel, a habbá vert tejszínnel, az olvasztott zselatinnal és a citromlével.
- Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet.
- A tetejére teszünk egy formára vágott piskótalapot.
- Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
- A kész süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
- Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel és egy kis csokiforgáccsal. Egyszerű, mégis látványos desszert.
Jó étvágyat!
Növényi joghurttal és tejszínnel, ill. piskótalap nélkül tej- és gluténmentesen is elkészíthető.