Gyorsan elkészíthető könnyű, hűvös desszert sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 25 dkg meggy vagy más gyümölcs (friss vagy fagyasztott is lehet)
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 3 evőkanál méz vagy 1 késhegynyi stévia
  • 35 dkg tejszín
  • 5 dkg olvasztott zselatin
  • 1 kiskanál citromlé
  • 10 db meggy a díszítéshez
  • piskótalap (lehet kakaós is)
  • csokiforgács esetleg tejszínhab
elkészítési idő
elkészítési idő:
20 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • A meggyet (vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcsöt, pl. epret, cseresznyét…) darabosra turmixolunk.
  • Elkeverjük a natúr joghurttal, a mézzel, a habbá vert tejszínnel, az olvasztott zselatinnal és a citromlével.
  • Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet.
  • A tetejére teszünk egy formára vágott piskótalapot.
  • Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
  • A kész süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
  • Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel és egy kis csokiforgáccsal. Egyszerű, mégis látványos desszert.

Jó étvágyat!

Növényi joghurttal és tejszínnel, ill. piskótalap nélkül tej- és gluténmentesen is elkészíthető.