Ez a bounty nem tartalmaz tejet és cukrot sem, mégis finomabb, mint az eredeti.
Hozzávalók (kb. 40 db):
-
25 dkg kókuszreszelék
-
15 dkg eritrit vagy 1/2 tk stevia
-
90-95 g kókusztejszín/kókuszkrém
-
1 tk vanília kivonat (elhagyható)
-
20 dkg cukormentes étcsoki
- 1 ek kókuszzsír


elkészítési idő:
30 perc+hűtés

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- A kókuszreszeléket aprítógépben aprítsd finomabbra. Ha nem zavar a darabossága, ezt elhagyhatod.
- Add hozzá az édesítőt, a vanília aromát és keverd el. Öntsd rá a kókuszkrémet és gyúrd össze.
- Kis rudakat, vagy akár golyókat is formázhatsz a masszából, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire.
- Hagyd dermedni kb. 1 óráig a fagyasztóban.
- A csokit a kókuszzsírral gőz fölött olvaszd meg, és forgasd meg benne a megkeményedett rudakat.
- Tedd hűtőbe, míg a csoki megdermed. (Az előzetes fagyasztás miatt ez hamar be fog következni.)
Tipp:
A tetejét úgy tudod borzasra kialakítani, hogy egy pálcával megérintgeted a tetejét, amíg lágy a csoki. Ha megkímélnéd magad ettől a macerától, akkor kevés kókuszreszelékkel is szórhatod, mintha havas lenne. Persze simán, csokisan is ellenállhatatlan lesz. Hiába áll el sokáig, garantáltan lejárati idő előtt el fog fogyni!
Jó étvágyat!