A sós és az édes íz harmóniája – lédús görögdinnye feta sajttal megbolondítva

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • feta sajt (vagy más friss, sós sajt)
  • rukkola, vagy mentalevél
  • esetleg frissen őrölt bors és szójaszósz
elkészítési idő
elkészítési idő:
15 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

Ha főfogásként vacsorára tálaljuk:
  • A dinnyét lapos szeletekre vágjuk. A magját eltávolíthatjuk, de ha benne hagyjuk és elfogyasztjuk, élettani szempontból értékesebb lesz.
  • A fetát hasonló szeletekre vágjuk.
  • Szendvicsszerűen helyezzük egymásra a szeleteket.
  • Díszítsük apróra vágott mentalevéllel vagy rukkolával.
  • Szórhatunk rá frissen őrölt borsot és locsolhatjuk szójaszósszal.
Ha frissítő falatoknak szánjuk például uzsonnára:
  • A dinnyét kisebb kockákra vágjuk.
  • A fetát hasonlóan daraboljuk.
  • Fogpiszkáló segítségével falatokat készítünk. 1 feta-, 1 dinnyekocka és egy mentalevél kerül minden egyes darabra.

Jó étvágyat!

Miért egyél dinnyét?

A görögdinnyét a fogyni vágyók is bátran fogyaszthatják, mert 100 gramm dinnyében csak 29 kalória van. Tápanyagokban gazdag, sok C-, A- és B-vitamint, magnéziumot, káliumot, és karotinoidokat, köztük likopint tartalmaz. Van még benne vas, fluor, szelén és foszfor is. Egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól itt olvashatsz!