A sós és az édes íz harmóniája – lédús görögdinnye feta sajttal megbolondítva
Hozzávalók:
- görögdinnye
- feta sajt (vagy más friss, sós sajt)
- rukkola, vagy mentalevél
- esetleg frissen őrölt bors és szójaszósz


elkészítési idő:
15 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tojásmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
Ha főfogásként vacsorára tálaljuk:
- A dinnyét lapos szeletekre vágjuk. A magját eltávolíthatjuk, de ha benne hagyjuk és elfogyasztjuk, élettani szempontból értékesebb lesz.
- A fetát hasonló szeletekre vágjuk.
- Szendvicsszerűen helyezzük egymásra a szeleteket.
- Díszítsük apróra vágott mentalevéllel vagy rukkolával.
- Szórhatunk rá frissen őrölt borsot és locsolhatjuk szójaszósszal.
Ha frissítő falatoknak szánjuk például uzsonnára:
- A dinnyét kisebb kockákra vágjuk.
- A fetát hasonlóan daraboljuk.
- Fogpiszkáló segítségével falatokat készítünk. 1 feta-, 1 dinnyekocka és egy mentalevél kerül minden egyes darabra.
Jó étvágyat!
Miért egyél dinnyét?
A görögdinnyét a fogyni vágyók is bátran fogyaszthatják, mert 100 gramm dinnyében csak 29 kalória van. Tápanyagokban gazdag, sok C-, A- és B-vitamint, magnéziumot, káliumot, és karotinoidokat, köztük likopint tartalmaz. Van még benne vas, fluor, szelén és foszfor is. Egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól itt olvashatsz!