Vitamindús, frissítő saláta – a nyár elképzelhetetlen nélküle

Hozzávalók (4 főre):

  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
  • 1 lilahagyma
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg olívabogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 0.5 citrom leve
kalória tartalom
kalória:
86 kcal/100g
elkészítési idő
elkészítési idő:
20 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tojásmentes
tojásmentes
vegetáriánus
vegetáriánus

Elkészítés:

  • Az oregánót tedd az olívaolajba, és hagyd benne állni.
  • Vágd össze a zöldségeket, és locsold meg az oregánós olajjal, és a citrommal.
  • Keverd össze óvatosan a kezeddel.
  • Szórd rá a kockára vágott fetát és az olívabogyót.
  • Még egyszer óvatosan átkeverheted.
  • Hűtőben kb. 2 órát pihentetheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Tipp: ha a citromot közvetlenül az összevágott lilahagymára öntöd, elveszi csípősségét, és Te sem leszel annyira hagymaszagú tőle.

Jó étvágyat!