Vitamindús, frissítő saláta – a nyár elképzelhetetlen nélküle
Hozzávalók (4 főre):
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
- 1 lilahagyma
- 20 dkg feta sajt
- 10 dkg olívabogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 0.5 citrom leve
kalória:
86 kcal/100g
elkészítési idő:
20 perc
fogyókúrás
gluténmentes
tojásmentes
vegetáriánus
Elkészítés:
- Az oregánót tedd az olívaolajba, és hagyd benne állni.
- Vágd össze a zöldségeket, és locsold meg az oregánós olajjal, és a citrommal.
- Keverd össze óvatosan a kezeddel.
- Szórd rá a kockára vágott fetát és az olívabogyót.
- Még egyszer óvatosan átkeverheted.
- Hűtőben kb. 2 órát pihentetheted, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Tipp: ha a citromot közvetlenül az összevágott lilahagymára öntöd, elveszi csípősségét, és Te sem leszel annyira hagymaszagú tőle.
Jó étvágyat!