Hosszabbítsd meg a nyarat! Készíts nyáridéző illatos töltött padlizsánt!
Hozzávalók (4 főre):
- 2 padlizsán
- 1 fej vöröshagyma kockára vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika kockára vágva
- 1 paradicsom kockára vágva
- 5-6 db gomba szintén felkockázva
- kevés növényi tejszín
- 1 egész tojás
- só
- bors
- római kömény
- koriander
- curry
- reszelt sajt (lehet növényi is)


elkészítési idő:
20 perc+30 perc sütés

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

vegetáriánus
Elkészítés:
- A padlizsánokat alaposan megmossuk, levágjuk a zöld szárvéget és hosszában kettévágjuk.
- Vigyázva nehogy megsértsük a héját, kikaparjuk a belsejét, majd összevágjuk.
- Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát, összevágott padlizsánt és a zöldségeket. Jól átpirítjuk és fűszerezzük.
- 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.
- Az összeállított keveréket a padlizsánokba töltjük, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Letakarva, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk.
- Majd levesszük róla a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Jó étvágyat!