Izgalmas ízvilágú kebab joghurtos mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/4 tk kardamom
  • 1 tk gyömbér
  • 1/2 tk chili
  • 4 ek darált dió
  • 2 ek olívaolaj
  • tisztasó
  • bors

Mártás:

  • 15 dkg uborka
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd áttört fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • tisztasó
  • pici őrölt bors
elkészítési idő
elkészítési idő:
45 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tojásmentes
tojásmentes

Elkészítés:

Először a dresszinget készítsük el:

  • Az uborkát durvára reszeljük, vagy csíkokra vágjuk.
  • Hozzákeverjük a joghurtot, a fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
  • Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Kebab:

  • A hozzávalókat egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk.
  • A nyársakra hosszúkás fasírtokat formázunk belőle.
  • Grillen vagy forró serpenyőben, kevés zsiradékon szép barnára sütjük.
  • Tálaláskor lilahagymát, csípős paprikát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!