Már ránézésre is gyönyörűség. De nem csak a szemed, hanem egész tested hálás lesz érte.
Hozzávalók (4 főre):
- 50 dkg marhahús
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db cékla
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 20 dkg savanyú káposzta
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 db krumpli
- 1 tk pirospaprika
- tiszta só
- bors
- kapor vagy petrezselyem
- esetleg tejföl vagy joghurt


kalória:
200 kcal

elkészítési idő:
előkészítés 30 perc + főzés 150 perc

fogyókúrás

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes
Elkészítés:
- A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
- Hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, átkeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán keresztül majdnem puhára főzzük.
- A céklát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk majd a húshoz adjuk.
- A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, és a babérlevéllel együtt a leveshez rakjuk.
- Belereszeljük a fokhagymát és még további vízzel hígítjuk.
- Ízesítjük a sűrített paradicsommal, borssal és tovább főzzük.
- Ha a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a felkockázott krumplit is. Készre főzzük.
- Friss, vágott kaporral vagy petrezselyemzölddel tálaljuk.
- Kínálhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.
Jó étvágyat!
Miért egyél céklát?
Mert:
- Vérnyomáscsökkentő, értágító hatása gyorsítja a vér szabad áramlását.
- Kitűnő táplálék a szív- és érrendszeri betegségek kúrálására.
- Magas rosttartalma segíti az emésztést, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a székrekedés.
- Hatásos immunerősítő, megfázásos időszakban érdemes gyakrabban fogyasztani.