Már ránézésre is gyönyörűség. De nem csak a szemed, hanem egész tested hálás lesz érte.

Hozzávalók (4 főre):

  • 50 dkg marhahús
  • 2 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 20 dkg savanyú káposzta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 db krumpli
  • 1 tk pirospaprika
  • tiszta só
  • bors
  • kapor vagy petrezselyem
  • esetleg tejföl vagy joghurt
kalória tartalom
kalória:
200 kcal
elkészítési idő
elkészítési idő:
előkészítés 30 perc + főzés 150 perc
fogyókúrás
fogyókúrás
gluténmentes
gluténmentes
tejmentes
tejmentes
tojásmentes
tojásmentes

Elkészítés:

  • A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
  • Hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, átkeverjük, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán keresztül majdnem puhára főzzük.
  • A céklát és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk majd a húshoz adjuk.
  • A savanyú káposztát kicsit összevágjuk, és a babérlevéllel együtt a leveshez rakjuk.
  • Belereszeljük a fokhagymát és még további vízzel hígítjuk.
  • Ízesítjük a sűrített paradicsommal, borssal és tovább főzzük.
  • Ha a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a felkockázott krumplit is. Készre főzzük.
  • Friss, vágott kaporral vagy petrezselyemzölddel tálaljuk.
  • Kínálhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot is.

Jó étvágyat!

Miért egyél céklát?

Mert:

  • Vérnyomáscsökkentő, értágító hatása gyorsítja a vér szabad áramlását.
  • Kitűnő táplálék a szív- és érrendszeri betegségek kúrálására.
  • Magas rosttartalma segíti az emésztést, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a székrekedés.
  • Hatásos immunerősítő, megfázásos időszakban érdemes gyakrabban fogyasztani.